Go to Top

Recorreguts de natura

Trekking al Pallars Sobirà

Passar les vacances en els allotjaments del Càmping del Cardós us permetrà accedir amb facilitat i fer turisme per zones d’incomparable bellesa i interés dins l’incomparable marc que és el Pirineu , el Pallars i la Vall Cardós.

El Pallars Sobirà és una de les comarques amb més zones protegides. De fet posseeix l’únic Parc Nacional de Catalunya, el Parc Nacional de Sant Maurici- Aigüestortes, a 27 kilòmetres del Càmping del Cardós, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, marc en el que trobem tots els pobles de la nostra Vall, diverses zones PEIN i la Reserva Nacional de caça de Boumort. A més, té l’estany més gran dels Pirineus, Certascan, i el pic més alt del Principat: la Pica d’Estats.

Des del Càmping del Cardós, podeu realizar diferents tipus de sortides, per tots els gustos i dificultats; Nosaltres us en recomanarem algunes que podreu fer amb tota la familia:

La Ruta dels Ponts Romànics

Es tracta d’una ruta que es fa a peu, des del mateix Càmping del Cardós i apta per tota la familia.El recorregut és d’uns 9 kilòmetres aproximàdament, que podeu fer en unes tres hores i que us permet passejar i descubrir una de les joies del romànic que tenim a la vall, els ponts Medievals i també gaudir dels pobles pels que passareu : Ribera, Cassibrós, Ainet de Cardós, Lladrós i Lladorre , tot fent una passejada per la vora del riu.

Excursió al Pui Tabaca

Una de les coses que més captiva i crida l’atenció de tot aquell que arriba a la Vall de Cardós, és el majestuós cim del Pui Tavaca, que amb només 1.718m. d’alçada desafía amb la seva forma piramidal, a tot aquell que se’l mira des del fons de les Valls.Des del Càmping del Cardós podeu accedir a aquest cim , escollint varies opcions segons la durada, dificultat que busquem i components de l’ excursió.Amb menys dificultat podeu accedir al Pui Tabaca des del poble de Lladrós, per una antiga pista forestal , que fent ziga-zagues, us conduirà fins als peus del cim.

Pels més aventurers i agosarats, teniu la ruta que us portarà al cim per un sender no tan marcat, des del poble de Bonestarre.

Les dues opcions us conduiran a l’indret des del que , sense cap dubte, podreu disfrutar de una perspectiva privilegiada de tota la Vall.

Ruta del Vallat i les Bordes de Estaon

Amagada al costat de la Vall Cardós, es trova la petita vall que antigüament anomenaven “lo Vallat”, formada pels pobles de Surri, Bonestarre , Anàs i Estaon. Són pobles que, malgrat el pas del temps, mantenen l’encant dels petits pobles del Pirineu, envoltats de montanyes, amb l’arquitectura “negra” típica del Pirineu i amb precioses esglesies , on si hi passejeu, gaudireu d’una tranquilitat inimaginable.Des del mateix poble d’Estaon, podeu agafar el sender GR11, que us portará, entre d’altres opcions, a descubrir uns nuclis d’antigues “bordes”, Nibrós, Clavillans i Perafita, indrets que realment val la pena descubrir . Tot seguint un petit camí, podeu realizar sense cap dificultat i amb tota la familia, una preciosa excursió que us farà conèixer unaltra petita part del Pirineu Pallarés.

Els Estanys del Port

Una de les característiques de les Valls Pirinenques, és l’existència a les seves capçaleres de molts estanys, normalment de difícil accés per la seva ubicació, a molta alçada i amb itineraris molt llargs o complicats.Doncs bé, si no voleu marxar del Pirineu sense veure estanys, podeu anar als Estanys del Port; Per accedir-hi, us heu de dirigir cap a Tavascan ( a 12 km. Del Càmping) i després, cap a Cuanca i direcció Pleta Palomera. Tot el que veureu, no te desperdici, doncs es tracta d’un indret molt alpí, amb rius, boscos i montanyes magnifiques. A partir d’aquí, si no disposeu de 4×4 o d’un cotxe alt per fer el tram de pista fins a la Font de la Costa, haureu de caminar una mica més. La pujada fins als Estanys del Port ( aproximadament 1hora 30 minuts) no és difícil, podeu fer-la tots, fins als més petits, doncs es tarcta d’un camí marcat, que fent ziga-zagues , us enfila fins al peu del primer estany, l’Estany Xic.Des del segón estany, veureu el Port, un coll que ens separa físicament de la nostra veïna França. Com a curiositat, aquest és el camí per on moltes persones van fugir a França durant la Guerra: si les pedres parlèssin…

Excursió a les Bordes de Noarre

Fent part de l’itinerari que us acabem de comentar, deixant el cotxe a Cuanca o a les Bordes de Graus, podeu fer a peu i amb tota la familia, unaltra excursió que no us deçabrà…Aquestes Bordes es troben a 45 minuts aproximàdament dón heu deixat el cotxe, envoltades d’un paisatje maravellós,als peus d’unes montanyes gegantines, us transportarán al passat, a l’època que els pastors i els seus ramats passaven gran part de l’any allà , entre Prats de montanya i pastures.Excursió al Pla de Negua

Podeu accedir a aquest preciós indret amb 4×4 o un cotxe una mica alt, doncs l’accés no és molt complicat però és una pista forestal.Realment és un lloc encisador , ja que després de pujar una bona estona, arribareu a un plà , un gran Prat d’herba alpina, rodejat de pins centenaris , amb unes formes molt caprixoses que fa de mirador natural , que us oferirà una panorámica de les Valls de Cardós i Vall Farrera increíble.Us recomanem especialment, des del Càmping del Cardós, aquest itinerari , als amants de la bicicleta de montanya, tant per la pujada com pels amants del descens, ja que hi podreu trobar un itinerari marcat per dintre del bosc.

Àreu , Pla de la Selva i Pla de Boet

En general, us convidem i us recomanem, que visiteu la Vall Ferrera, doncs és una de les Valls més boniques del Pallars Sobirà.Concretament i com a punt de partida de les excursions que us proposem en aquest apartat, podeu visitar el poble d’Àreu, situat a 1.220m d’altitud, rodejat de Prats i de montanyes i porta de fantàstics paratges alpins com els que us proposem a continuació.Des del poble, podeu agafar la pista forestal , que per anar be, haureu de fer amb 4×4, que us portarà fins a ” la Farga” que és el primer aparcament que trobareu i des de allà, accedir al Plà de la Selva, on podreu disfrutar de les avetoses gegants i prats que s’hi troben , i des de allà mateix realizar alguns itineraris a peu, o també arribar al mateix Plà de la Selva des de l’aparcament de la Farga,a peu ( 1h 30m. aprox.) ,seguint el Gr 11.

Amb 4×4 o seguint el Gr 11 a peu des de l’aparcament de la Molinassa, ( 1h 30 m. aprox.) podeu arribar al Plà de Boet, indret preciós i molt alpí,amb Prats, casacades, rodejat de boscos, i porta de excursions con la dels estanys de Baiau, o el Port de Boet, frontera amb Andorra.

Ruta Tor- Andorra

Aquesta ruta, és sense cap dubte una de les més “tradicionals” de la zona pels qui disposin d’un vehicle 4×4 i ganes d’anar a Andorra. Malgrat això, aquesta ruta, és molt més que un camí per arribar a Andorra sense tenir que “patir” el Port del Cantó i les cues d’entrada al Principat: anar a Andorra per Tor, suposa gaudir d’un paisatje preciós, ple de boscos i verdor,de ramats, seguir el seu riu salvatge durant tot el camí , suposa descubrir el misteriós poble de Tor, on si voleu podeu parar a casa la Pili a fer un refresc o un mos, veure un poble pirinenc, pràcticament sense cap modificació, o si la climatología o a permés, parar a emplenar el cistell de bolets.Seguireu una ruta, feta tradicionalment pels contrabandistes, que passaven, de nit, amb i sense neu, per aquella pista carregats de tabac, alcohol i d’altres articles de valor.

La Mollera d'Escalarre

Per fer aquesta excursió podeu heu de sortir del Càmping en cotxe i dirigir-vos cap a la Vall d’Àneu, concretament fins a la Guingueta d’Àneu, on trobareu l’entrada, per fer la mitja volta a l’embassament de la Torrassa, que és del que es tracta la sortida. A partir d’aquí ja podeu anar a peu o amb bicicleta per la pista forestal que fa mitja volta a l’embassament.Us recomanem aquesta sortida per dos motius, el primer i molt important, és que el podeu fer amb tota la familia, amb els més petits i els més grans, fins i tot amb la cadireta dels bebés, ja que la pista forestal no guanya prácticament desnivell, és molt plana, és de sorra fina, fet que fa que si pugui circular sense problemes; no hi trobareu gens de trànsit de vehicles amb motor i per últim, gaudireu d’una zona amb un especial interés natural, la Mollera, que és l’hàbitat de la vora dels estanys, amb joncs i d’altra vegetació típica i fauna també característica, com ànecs per exemple.Aquesta pista us farà arribar si la seguiu tota , gairebé fins a Esterri d’Àneu, que ja és una bona passejada.

Parc Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Com tots sabeu, aquest és l’únic Parc Nacional de Catalunya, i està molt aprop del
nostre Càmping (25 minuts amb el cotxe), per tan tés una de les visites que no us podeu perdre.Us trobareu en ple Pirineu, amb un entorn molt montanyós i alpí, ple de estanys i rius i amb una flora i una fauna molt caractrística d’ aquesta Vall i d’aquest hábitat.Tindreu que arribar fins a l’entrada del Parc que es trova en la nostra comarca, que és el poble d’Espot i d’allí començar a peu el camí per entrar Al Parc o bé fer servir el servei de Taxis que trobareu a l’entrada del poble.