Esports

Esports de riu i aventura

Podeu practicar els esports d’aventura en un marc incomparable com és el Parc Natural de l’Alt Pirineu (Lleida). Els esports d’aventura són un recurs de diversió i alhora de “desconnexió”, especialment per a aquells a qui els agraden les sensacions fortes. El riu Noguera Pallaresa, que passa per les localitats de Sort i Llavorsí, ofereix un marc ideal per realitzar diverses modalitats d’esports, especialment el ràfting, descens de barrancs i hidrospeed, caiac i piragüisme.

Avui l’oferta d’esports d’aventura és molt diversa, així que també podreu practicar tir amb arc,, marxes a cavall, parapent biplaça, quads, bus bob, escalada, BTT, i un llarg etc.

Esports de neu

Al Pallars tenim quatre estacions per a la pràctica de l’esquí alpí, l’snowboard, el freestyle i l’esquí de fons. Són les estacions de Port Ainé, Espot Esquí (prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici), Tavascan i Baqueira (prop del municipi de Vielha). En algunes d’elles hi ha recorreguts per als trineus de gossos o motos de neu. També hi ha itineraris molt diversos per practicar les raquetes de neu o l’esquí de muntanya.

Esports de muntanya

La comarca ha estat tradicionalment un lloc escollit per a la pràctica dels esports de muntanya. A part de nombroses ascensions a cims, hi passen el GR11 i l’Alta Ruta Pirinenca.

Dues de les regions més conegudes són la de la Pica d’Estats, el pic més alt de Catalunya, i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Però hi ha moltes més per practicar l’excursionisme i l’alpinisme.

Les zones més importants d’escalada són a Collegats, i al Parc Nacional (zona Amitges, Vall de Gerber, Pla de la Font, JM Blanc, Sant Maurici i Coma de l’Abeller)

Bicicleta tot terreny

La nostra vall, a causa de la seva configuració orogràfica, és un terreny ideal per la pràctica de la bicicleta tot terreny. Meravellosos paisatges i pistes forestals conformen l’escenari idoni per a aquesta modalitat esportiva. Actualment existeixen alguns recorreguts senyalitzats.

Senderisme

A la Vall es poden fer excursions a peu per a tot tipus de públic, de dels més petits fins als que prefereixen l’alta muntanya o bé fer una passejada per pobles singulars i llocs naturals.

Excursions en 4×4 o a peu (primavera-estiu)

  • Llac de Naorte
  • Llac de Certascan
  • Llac del Port
  • Llac de Mariola
  • Llac del Diable
  • Llac Flamisella
  • Llac Blau
  • Cercle del llacs Romedos, Seró i Aguiló
  • Llac Closell

El Càmping del Cardós, situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu, es troba en una ubicació fantàstica per accedir a totes les zones d’interès, com ara el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Pica d’Estats, i nuclis d’interès com Llavorsí, Sort, Esterri d’Àneu, Vielha, La Seu Durgell i Andorra.

Al nostre càmping disposem d’un ampli ventall d’allotjaments.